Friday, 22 May 2009

CHICKEN TERIYAKI

Bahan-bahan:
5 potong dada ayam atau peha ayam (wan guna sekor baby chicken)
3 sb madu
4 sb kicap manis
1 sb sugar 3 inci halia, diparut *
3 biji bawang putih, diparut *
(guna yg ready made)
1 st garam halus


Cara-cara
Gaul semua bahan dan perap lebih kurang sejam di dalam petisejuk.
Panaskan non-stick pan dan panggang.
Tutup kuali, sesekali buka dan terbalikkan ayam.
Siramkan lebihan kuah perapan dan balik-balikkan ayam sehingga masak dan kuah menjadi likat

source rinnchan

3 comments:

blogresipi said...

Salam singgah... Sedapnye ayam teriyaki ni.. Ratah pun menarik ni... :)

ummi said...

Salam Wan..apa khabar, lama x dtg sini..ni nak makan teriyaki ada lg ke?

wan said...

ummi....maaf le ummi...teriyaki ni dah berkali buat mesti licin