Saturday, 17 January 2009

ROTI JALA


Bahan
2 cawan tepung gandum
2 cawan air
sebiji telur
garam
pewarna kuning
sedikit minyak masak
Cara
campurkan semua bahan
blend sampai hancur
panaskan non stick pan
kirai guna acuan roti jala
lipat atau gulung
hidangkan bersama kari ayam

5 comments:

LEEN said...

Mmm..dah lama x buat roti jala nie...lauk kari ada...kalau dkt boleh mtk cket..

zaliana said...

salam wan..terima kaish kerana sudi singgah blog saya... nak tanya lah,memang asal pasir mas ke??

wan said...

salam zaliana...wan asal kg tal 7 pasir mas, dekat ngan tedong, u kelantan kat mane?

zaliana said...

wan..za asal pasir tumbuh..hubby org pasir mas, kg jubang terap yg dekat ngan pasar tu :D
za link blog ni ya :D

wan said...

ooo pasir dr pasir tumboh..makcik wan ada kat kubang terap tu..boleh aje nak link blog wan ...tapi wan tak le aktif sgt update..maklum le masak pun besa-besa je setiap ari...just for yr info leen tu adik ipar wan